Terug

Volg Hart van Nederland

Alle overgebleven nertsen in Nederland zijn deze week gedood

Alle overgebleven nertsen in Nederland zijn deze week gedood

Dieren

8 dec 2020, 21:32

De laatste overgebleven nertsen op fokkerijen in Nederland zijn deze week geruimd. Dat heeft minister Carola Schouten van Landbouw dinsdagavond gezegd in de Tweede Kamer. Al eerder was bekend dat nog dit jaar een einde zou komen aan de nertsenhouderij. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog Het verbod op het fokken van nertsen zou oorspronkelijk in 2024 ingaan, maar is nu dus drie jaar naar voren gehaald. Reden om nu alle dieren te ruimen is het feit dat ze besmet kunnen worden met het coronavirus. De angst is dat corona onder nertsen blijft rondwaren. Zo is het virus in nertsen in Denemarken gemuteerd naar een andere vorm, waar een vaccin minder vat op lijkt te hebben. Lees ook: 'Nertsenbedrijven overtreden coronaregels en mishandelen dieren' Meer dan de helft van de Nederlandse nertsenbedrijven was al geruimd omdat daar het coronavirus was aangetroffen. Nertsen worden normaal gesproken aan het einde van het jaar afgemaakt voor hun vacht. Die 'pelsperiode' is nu afgelopen en daarom zijn alle nertsen in ons land gedood, dus ook op bedrijven waar geen corona is vastgesteld. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.