Terug

Volg Hart van Nederland

Sinterklaas-acteur Bram van der Vlugt (86) overleden aan corona

Sinterklaas-acteur Bram van der Vlugt (86) overleden aan corona

nieuws

19 dec 2020, 13:00

Acteur Bram van der Vlugt is zaterdag op 86-jarige leeftijd overleden. Hij kroop tussen 1986 en 2010 in de rol van Sinterklaas bij de landelijke intocht. Van der Vlugt is in zijn slaap overleden aan de gevolgen van het coronavirus, meldt zijn management. De acteur was vooral bekend van zijn vertolking van Sinterklaas: hij kroop een kwart eeuw in de rol van de Goedheiligman, waardoor hij voor een hele generatie 'de enige echte Sint' is.

De Grote Sinterklaasfilm

In 2011 droeg hij het stokje over aan collega Stefan de Walle, maar sindsdien was Van der Vlugt nog regelmatig als Sinterklaas te aanschouwen. Zo pakte hij dit jaar nog zijn oude rol op in De Grote Sinterklaasfilm, die door meer dan 100.000 mensen in de bioscoop werd bezocht. Lees ook: Bram van der Vlugt keert als Sinterklaas terug op het witte doek (Tekst gaat verder onder tweet)

Lees net het schokkende intens verdrietige bericht dat Bram van der Vlugt is overleden.Ik wens zijn familie,vrienden,dierbaren heel veel sterkte en kracht toe.Voor velen zal dit als een groot verlies voelen dat is het ook.R.I.P. Grote sterke getalenteerde man!Vol bewondering ?? https://t.co/mIXFh8Ov1k

— Stefan de Walle (@stefandewalle) December 19, 2020 Naast zijn bekende rol was de acteur ook in verschillende films en tv-series te zien. Zo speelde hij in zijn lange carrière rollen in Memorandum van een Dokter, Medisch Centrum West en Unit 13. Tot twee jaar geleden was hij nog op televisie te zien in de serie Dokter Deen.

Tot zijn dood op de planken

Van der Vlugt stond ook decennialang in de theaters. In 1970 was hij een van de oprichters van Toneelgroep Sater. Dertig jaar geleden ontving hij de prestigieuze Louis d'Or voor zijn rol als Nils Bohr in het toneelstuk Kopenhagen. Tot aan zijn dood was hij actief op de planken, ondanks zijn hoge leeftijd trad de acteur de afgelopen jaren door heel het land op in veel verschillende toneelstukken. "Ik kan nog aardig praten, denken, lopen en onthouden en dan kun je toneelspelen", zei Van der Vlugt daarover. Lees ook: Acteur Aart Staartjes (81) overleden aan verwondingen na ernstig ongeluk Ook voor de komende jaren stonden meerdere nieuwe projecten gepland, waaronder een nieuwe tournee, een reprise en twee speelfilms. Van der Vlugt laat zijn vrouw, vijf kinderen en drie kleinkinderen achter. Er zal in besloten kring afscheid van hem worden genomen. Begin december was Van der Vlugt nog als Sinterklaas te gast in De 5 Uur Show, waarin verschillende Nederlanders, waaronder Orgel Joke, door hem in het zonnetje werden gezet Redactie/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.