Terug

Volg Hart van Nederland

Aantal nieuwe coronabesmettingen weer iets toegenomen na dagenlange daling

Aantal nieuwe coronabesmettingen weer iets toegenomen na dagenlange daling

Milieu en Gezondheid

23 dec 2020, 15:40

Tussen dinsdag- en woensdagochtend zijn er bij gezondheidsdienst RIVM 10.447 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 575 meer dan een dag eerder. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog Dinsdag werden er 9.872 positieve tests gemeld bij het RIVM. Een dag eerder ging het nog om 11.199 nieuwe gevallen. Dat was weer een forse daling ten opzichte van zondag: toen kwam de teller boven de 13.000 uit, het hoogste dagelijkse besmettingscijfer tot nu toe. In de afgelopen week waren er in ons land 81.561 positieve tests. De grootste coronabrandhaard van het land is Amsterdam. Daar zijn in de afgelopen dag 379 nieuwe gevallen bijgekomen. Een dag eerder waren dat er nog 443. De hoofdstad wordt gevolgd door Den Haag: in de Hofstad testten het laatste etmaal 267 personen positief. Ook in Rotterdam (228) Almere (184) en Utrecht (156) werd het virus bij veel inwoners vastgesteld. Lees ook: Nieuwe coronavariant lijkt veel besmettelijker: vijf vragen beantwoord over de mutatie Het aantal geregistreerde coronadoden steeg in het afgelopen dag met 106. Dat wil echter niet zeggen dat al deze mensen in het laatste etmaal zijn overleden, sterfgevallen worden soms met vertraging doorgegeven aan het RIVM. Op dinsdag werden er 116 sterfgevallen gemeld, dat waren er fors meer dan op maandag: 31.

Ziekenhuisopnames blijft gelijk

In de afgelopen dag zijn er in totaal 353 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Op dit moment liggen er in de ziekenhuizen 2.289 mensen die corona hebben, dat zijn er evenveel als een dag eerder. Van de opgenomen coronapatiënten liggen er 603 op de intensive care, negentien meer dan op dinsdag. Bekijk video: Meekijken op de corona-afdeling van het Franciscus tijdens tweede golf Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) meldt verder dat er in het afgelopen etmaal zeventien coronapatiënten zijn overgeplaatst, waarvan zeven ic-patiënten. Vijf Nederlandse coronapatiënten liggen op dit moment op de intensive care in een Duits ziekenhuis, drie meer dan op dinsdag. Redactie/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.