Terug

Volg Hart van Nederland

Nieuw dagrecord: meer dan 13.000 nieuwe coronabesmettingen gemeld

Nieuw dagrecord: meer dan 13.000 nieuwe coronabesmettingen gemeld

Milieu en Gezondheid

20 dec 2020, 15:35

Bij gezondheidsdienst RIVM zijn in de afgelopen dag een recordaantal nieuwe coronabesmettingen gemeld. Tussen zaterdag- en zondagochtend ging het om 13.066 positieve tests. Dat zijn er bijna 800 meer dan op zaterdag, toen het er nog 12.282 waren. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog De grootste coronabrandhaard van het land is Amsterdam. Daar zijn in de afgelopen dag 604 nieuwe gevallen bijgekomen. Een dag eerder waren dat er nog 581. De hoofdstad wordt gevolgd door Rotterdam: daar steeg het aantal nieuwe besmettingen van 247 naar 367. Ook in Almere (233), Den Haag (224) en Tilburg (206) werd het virus bij veel inwoners vastgesteld. Lees ook: Nieuwe coronavariant lijkt veel besmettelijker: vijf vragen beantwoord over de mutatie Het aantal geregistreerde coronadoden steeg in het afgelopen dag met 32. Dat wil echter niet zeggen dat al deze mensen in het laatste etmaal zijn overleden, sterfgevallen worden soms met vertraging doorgegeven aan het RIVM. Op zaterdag werden er 56 sterfgevallen gemeld.

Meer ziekenhuisopnames

In de afgelopen dag zijn er in totaal 254 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Op dit moment liggen er in de ziekenhuizen 2.113 mensen die corona hebben, 48 meer dan een dag eerder. Van de opgenomen coronapatiënten liggen er 580 op de intensive care, twintig meer dan op zaterdag. Bekijk video: Meekijken op de corona-afdeling van het Franciscus tijdens tweede golf Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) meldt verder dat er in het afgelopen etmaal zeven coronapatiënten zijn overgeplaatst, waarvan geen ic-patiënten. Redactie/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.