Opmerkelijk

Zo gaat het nu met de zieke Eva (3) en haar strijd tegen kanker

Het ligt bij veel mensen nog vers in het geheugen: de toen 2-jarige zieke Eva werd in oktober overladen met verjaardagskaarten na een oproep van haar moeder op Facebook. Inmiddels staat de teller op 27.000 wensen en het houdt niet op.

Politieagenten uit Zwolle bezorgden toentertijd de kaarten en cadeautjes. Ze schrijven vrijdag op Facebook hoe het nu gaat met het meisje uit Assen. “Eva krijgt volgende week haar elfde chemokuur (van de vijftien).”

‘Eva is sterk’

Het meisje krijgt daarna ook nog twee weken longbestraling.” In juni hoopt ze hier vanaf te zijn en haar welverdiende bloemenkraal (ketting die kinderen krijgen als ze genezen verklaar worden, red.) in ontvangst te mogen nemen.”

Lees ook: Doodzieke Eva (2) overladen met honderden verjaardagkaarten

De strijd tegen kanker is lang en zwaar, maar Eva voelt zich goed. “Ondanks haar jonge leeftijd is Eva een sterke, vrolijke meid.” Het meisje heeft sinds kort ook een eigen Facebookpagina waar iedereen haar kan volgen.

Ewing-sarcoom

Eva heeft een Ewing-sarcoom, een kwaadaardige vorm van botkanker waarvoor ze wordt behandeld. “Zoals jullie wel zullen begrijpen is dit voor ons een bijzondere verjaardag”, schreef haar moeder in oktober. “We zijn dankbaar dat we deze mijlpaal met haar mogen vieren.”