Gezondheid

Doodzieke Eva (2) overladen met honderden verjaardagskaarten na oproep

De 2-jarige doodzieke Eva is overladen met verjaardagskaarten na een oproep van haar moeder op Facebook. Moeder Ellen Sreiwz wilde haar dochter’s verjaardag speciaal maken en vroeg iedereen om een verjaardagskaartje naar Eva te sturen. Het meisje vindt het namelijk geweldig om kaartjes te ontvangen.

Eva wordt zaterdag drie jaar oud. De wijkagenten van Zwolle-Noord postten een tweet waarop een mand vol met verjaardagskaarten en cadeautjes te zien is. Al honderden kaarten zouden aan het meisje geadresseerd zijn, laten de wijkagenten weten. Samen met de mand poseerden ze voor de foto op Twitter. “Geweldig!!!!! Bedankt namens ons allen van team!”

Ewing-sarcoom

Het meisje uit Assen heeft een Ewing-sarcoom, een kwaadaardige vorm van botkanker waarvoor ze wordt behandeld. “Zoals jullie wel zullen begrijpen is dit voor ons een bijzondere verjaardag,” zegt de moeder in de oproep op haar Facebookpagina. “We zijn dankbaar dat we deze mijlpaal met haar mogen vieren.”

Lees ook: Oproep van ouders: stuur een verjaarsdagskaart naar de doodzieke Eva (2)

Mensen die Eva een fijne verjaardag willen wensen, kunnen Ellen een persoonlijk berichtje te sturen om het adres te krijgen.