Lifestyle & Entertainment

Zieke Eva (3) verrast met bezoek van papegaai en limousine vol knuffels

In oktober vorig jaar werd de toen 2-jarige zieke Eva overladen met verjaardagskaarten na een oproep van haar moeder op Facebook. Dinsdag stond haar opnieuw een grote verrassing te wachten.

Eva is pas net wakker als een zwartglimmende limousine haar straat in Assen in komt rijden. “Ze zei tegen mijn man: kijk nou, wat een grote auto!”, vertelt moeder Ellen woensdag aan Hart van Nederland. De limousine ligt vol met pluizige passagiers en één heel bijzondere bijrijder: een blauwgele ara. De papegaai wordt vergezeld door zijn baasje Nathaniël, die de actie samen met Stichting Kanjer Wens heeft opgezet.

Mysterieus briefje

Ook voor Eva’s ouders komt het bezoek als een verrassing. “Vlak voor Pasen kregen wij een briefje met de vraag of wij dinsdag thuis zouden zijn, zonder verdere tekst of uitleg. Wij wisten dus ook niet wat er ging gebeuren”, zegt Ellen.

Samen met haar ouders stapt de nieuwsgierige Eva naar buiten om de limousine van dichtbij te bekijken. Als de achterklep van de limo open gaat, verschijnt er een berg aan pluche knuffels, waar de kleine Eva er één uit mag kiezen om mee naar huis te nemen.

Lees ook: Doodzieke Eva (2) overladen met honderden verjaardagskaarten na oproep

Daarna volgt de kennismaking met de blauwgele vogel. “Eva was net wakker, dus ze was een beetje overrompeld”, vertelt moeder Ellen. “De papegaai vond ze daarom een beetje eng.” Het verrassingsbezoek heeft desondanks grote indruk gemaakt op het meisje. “Ze heeft het er nog steeds over.”

Ewing-sarcoom

Eva heeft een Ewing-sarcoom, een kwaadaardige vorm van botkanker waarvoor ze wordt behandeld. Ze heeft nu twaalf van de in totaal veertien chemokuren achter de rug en krijgt daarna nog twee weken longbestraling. Naar omstandigheden gaat het goed met het meisje, al vallen de chemokuren haar steeds zwaarder, vertelt haar moeder. “Maar over het algemeen is ze nog steeds opgewekt en blij.”

Lees ook: Zo gaat het nu met de zieke Eva (3) en haar strijd tegen kanker

Het meisje heeft sinds kort ook een eigen Facebookpagina waar iedereen haar kan volgen.

Meer bezoekjes

Naast Eva werden ook veel andere kinderen verrast met een bezoekje van de ‘knuffellimousine’ en de blauwgele ara. Op de Facebookpagina van Stichting Kanjer Wens staan foto’s van bezoekjes aan kinderen in onder meer Meppel, Almelo, Hengelo, Deventer, Zelhem en Zeddam.