Lifestyle & Entertainment

Weer lange virtuele wachtrij voor kaartje Efteling

Een kaartje reserveren voor attractiepark de Efteling valt ook maandag niet mee. Op het hoogtepunt stonden meer dan 24.000 mensen online in de rij voor het reserveringssysteem. Ze moesten langer dan een uur geduld hebben. Het leidde op sociale media tot een stroom van klachten.

De Efteling was twee maanden dicht vanwege de uitbraak van het coronavirus. Het attractiepark gaat op 20 mei weer gedoseerd open, met inachtneming van de regels van het RIVM. Er is een maximum gesteld aan het aantal bezoekers dat naar binnen mag; een derde van de normale capaciteit. Bezoekers moeten vooraf reserveren.

Lees ook: Een dagje Efteling zit er de komende paar weken niet in

Afgelopen weekeind opende de Efteling zijn boekingssysteem voor de abonnementhouders. Het liep meteen storm zodat ook toen lange wachtrijen ontstonden en de reserveringspagina overbelast raakte. Niettemin lukte het veel mensen een entreebewijs te kopen. Vanaf maandag kunnen reguliere gasten een entreebewijs online reserven. Voorlopig kan er tot en met 2 juni worden geboekt.

Lees ook: Attractieparken heel voorzichtig weer open voor weinig bezoekers

“De vraag naar kaartjes is immens. Mensen lopen tegen verschillende technische problemen aan en wij doen daar op dit moment onderzoek naar, want we willen de mensen natuurlijk zo goed mogelijk van dienst zijn”, zegt een woordvoerster. “Het systeem ligt niet plat, maar mensen moeten wel geduld hebben.”

Ze benadrukt dat de Efteling de kaartverkoop stapsgewijs invoert. “Dat is wel belangrijk om te weten. Er kan in deze eerste fase alleen tot en met 2 juni worden geboekt en nog niet voor later in het jaar, als het park ook open is. Voor de abonnementshouders is deze eerste periode volgeboekt en nu zijn we bezig voor de reguliere gasten.”

ANP