Lifestyle & Entertainment

Een dagje Efteling zit er de komende paar weken niet in

Voor veel mensen zal een dagje Efteling niet meer dan een Fata Morgana zijn. Het populaire pretpark in Kaatsheuvel is namelijk tot en met 2 juni compleet volgeboekt voor abonnementhouders.

Alle beschikbare dagen en tijdsloten voor abonnementhouders zitten tot en met Pinksteren vol, meldt een woordvoerster van het attractiepark dat op 20 mei weer gedoseerd open gaat. Sinds zaterdag 16.00 uur zijn er duizenden reserveringen gemaakt. Op de website ontstonden daardoor lange digitale wachtrijen.

Teleurstelling

“We zijn blij dat zoveel mensen zin weer hebben om naar ons toe te komen”, zegt de woordvoerster van de Efteling. “We hebben ook mensen moeten teleurstellen. Daarom onderzoeken we de mogelijkheid wanneer we de reserveringspagina opnieuw open zetten, maar dat is waarschijnlijk niet vandaag.”

Lees ook: Attractieparken heel voorzichtig weer open voor weinig bezoekers

Na een sluiting van twee maanden wegens coronamaatregelen kan de Efteling de komende tijd een maximumaantal gasten, een derde van de normale capaciteit, toelaten. Bezoekers moeten vooraf reserveren, zo hebben de attractieparken gezamenlijk afgesproken. Zo wordt voorkomen dat mensen voor niks aan de poort staan en het te druk wordt in de parken.

Technische storingen

De Efteling kampt echter met technische problemen op de reserveringspagina. Zaterdag stonden er tussen de 20.000 en 30.000 mensen in de digitale wachtrij. Die technische problemen zijn volgens de woordvoerster nog niet helemaal opgelost.

Alleen abonnementhouders kregen de mogelijkheid om een reservering te maken. Overige gasten kunnen vanaf maandag 10.00 uur een bezoek aan de Efteling reserveren. De Efteling sluit niet uit dat zich dan opnieuw technische problemen voordoen.

ANP/Redactie