Lifestyle & Entertainment

Toch aantal mensen op Malieveld voor demonstratie: burgemeester Remkes geeft noodbevel af

Waarnemend burgemeester Johan Remkes heeft zondag een noodbevel afgegeven vanwege de aanwezigheid van een paar honderd mensen op het Malieveld in Den Haag. Er geldt daar een demonstratieverbod, maar er zijn toch mensen naar Den Haag gekomen. De politie heeft meerdere mensen aangehouden die weigerden te vertrekken. Een aantal personen gooide met fietsen naar de politie.

Met busjes van de politie, mensen van de ME en politie te paard worden aanwezigen van het Malieveld weg geleid richting het Centraal Station.

De politie heeft veel agenten bij het Malieveld en het Centraal Station in Den Haag ingezet. Vorige week was een demonstratie ook verboden, maar besloten mensen toch te demonstreren. De betoging liep uit de hand.

Ook organisator Viruswaanzin heeft mensen opgeroepen niet naar Den Haag te komen. Rond het Malieveld zijn ook borden neergezet met de tekst: Ga naar huis.

Lees ook: Politie Den Haag neemt stoepkrijt in beslag van coronabetogers bij Malieveld

De politie heeft veel agenten bij het Malieveld ingezet en er zijn veel politiebusjes te zien. Ook op het Centraal Station in Den Haag zijn diverse politiemensen aanwezig. Van mensen van wie vermoed wordt dat ze willen demonstreren, wordt om legitimatie gevraagd en hun bestemming. Agenten wijzen hen daarbij nog eens op het demonstratieverbod.

Lees ook: Viruswaanzin mag morgen niet demonstreren in Den Haag

De demonstratie, die toen ook verboden was, begon vorige week op een pleintje met een skatebaan naast het Malieveld. Dit pleintje is nu afgezet met hoge hekken. De manifestatie liep toen uit de hand en de ME moest ingrijpen. Er werden ongeveer vierhonderd mensen gearresteerd.

ANP