112

Politie houdt tientallen relschoppers in Haagse Schilderswijk aan, opnieuw onrustige nacht

Het was wederom een onrustige nacht in de Haagse Schilderswijk. De politie heeft weer mensen opgepakt nadat de rellen in de wijk aanhouden. Er wordt gesproken over tientallen arrestaties.

Volgens de politie zijn zeker 27 mensen aangehouden voor onder andere het overtreden van het noodbevel, openlijke geweldpleging, opruiing, belediging en bedreiging. Ook zijn zes scooters in beslag genomen.

Buurtvaders en jongerenwerkers lopen door de buurt

Voor een deel van de Schilderswijk was een noodbevel van kracht en buurtpreventieteams, jongerenwerkers, buurtvaders en wijkagenten liepen door de straten om het gesprek aan te gaan met de jeugd.

Desondanks verzamelde zich in de loop van de avond een groep van ongeveer vijftig jongeren op de Vaillantlaan. Toen ze weigerden te vertrekken, werd direct een aantal mensen aangehouden.

In de buurt van de Vaillantlaan en de Hoefkade bleven kleine groepen jongeren zich ophouden. Ze gooiden met stenen en zwaar vuurwerk naar agenten. Ook werd bij een kiosk voor sport- en spelmaterialen aan het Jacob van Campenplein brandgesticht. Om het vuur te kunnen blussen ondersteunde de Mobiele Eenheid de brandweer.

Onrustige nachten

Ook donderdagavond kwam de gemeente al met een noodbevel toen jongeren agenten bekogelden, een vuilcontainer in de brand staken en vernielingen aanrichtten. De politie hield ruim twintig mensen aan. Ook eerder in de week was het onrustig in de Schilderswijk.

Lees ook: Opnieuw onrustige nacht in Haagse Schilderswijk, politie arresteert ruim 20 relschoppers

In de Utrechtse wijk Kanaleneiland was het vrijdagavond en -nacht eveneens onrustig. Daar liepen volgens de politie veel jongeren rond op straat die vuurwerk afstaken en vernielingen aanrichtten.

Beeld: Regio15