Misdaad

'Taghi zat op de bank met glas rode wijn toen arrestatieteam zijn villa in Dubai binnenviel'

Ridouan Taghi was in “totale shock” toen hij in december vorig jaar werd gearresteerd. De topcrimineel leek niet te kunnen geloven dat zijn goed geheimgehouden schuilplaats was ontdekt.

Dat meldt de politie in Dubai maandag aan Nieuwsuur. Het nieuwsprogramma sprak met meerdere onderzoeksleiders en rechercheurs over de zoektocht naar de meest gezocht crimineel van Nederland.

Glas rode wijn

Uit de gesprekken zijn nieuwe opmerkelijke details naar voren gekomen. Ook is er een nieuwe foto van de 42-jarige Taghi vrijgegeven, die kort na zijn arrestatie zou zijn gemaakt. Het mocro-maffiakopstuk heeft nu een baardje en krulletjeshaar.

Op de avond van zijn arrestatie zat Taghi op de bank televisie te kijken met een glas rode wijn. Toen een zwaarbewapend arrestatieteam zijn villa in Dubai binnenviel, probeerde hij te vluchten, maar de agenten grepen hem snel in de kraag.

Lees ook: Zo leefde Ridouan Taghi jarenlang in een luxe villa in Dubai

Na zijn arrestatie is Taghi door de politie in Dubai verhoord. Hij wees alle beschuldigingen van de hand. Agenten vroegen hem waarom hij niet naar de Nederlandse politie is gestapt om zijn onschuld te bewijzen, maar daarop gaf de topcrimineel “geen antwoord”.

‘Nederland speelde amper rol’

Volgens de recherche in Dubai zou de Nederlandse politie amper een rol hebben gespeeld in de opsporing van Taghi. De informatie die leidde tot zijn arrestatie kwam volgens hen niet uit ons land.

Lees ook: Van deze wrede misdaden wordt Ridouan Taghi verdacht

Andy Kraag, hoofd van de Nederlandse recherche, zegt tegen Nieuwsuur dat de politie in Dubai goed werk heeft verricht, mede dankzij hulp uit Nederland. “Het huis komt overeen met de informatie en de analyse die wij gedeeld hebben met de politie van Dubai.”

“Hun eigen recherchewerk heeft er uiteindelijk toe geleid dat zij ook bij de voordeur van die woning zijn gekomen”, legt Kraag tot slot uit.