Misdaad

Zo leefde Ridouan Taghi jarenlang in een luxe villa in Dubai

Ridouan Taghi heeft zich jarenlang angstvallig schuilgehouden in een villa in een nieuwbouwwijk van Dubai. Er kwam nooit daglicht naar binnen en hij kwam zelden de woning uit. Tot hij maandag samen met een Aziatische vriendin werd opgepakt.

Zo wist hij jaren uit handen van de politie te blijven. De meest gezochte crimineel van Nederland nam allemaal maatregelen om te voorkomen dat hij ontdekt zou worden in zijn villa, vertelt de Dubaise politiechef Jamal Al Jallaf tegen Nieuwsuur.

Gordijnen in villa altijd dicht

Er was volgens de politiechef geen licht te zien vanuit de villa. “De gordijnen van het huis waren altijd dicht. Je kon van buitenaf niet zien of er iemand binnen was. Er was ook niet te zien of er iemand naar binnen ging of naar buiten kwam.”

Taghi kwam bijna nooit buiten, hij had geen contact met officiële instanties en werd geholpen door vrienden en bekenden. Die mensen leidden de politie naar de topcrimineel. “We konden informatie over de mensen die hem hielpen met elkaar verbinden. Zo werd zijn aanwezigheid in het huis bevestigd.”

Lees ook: Maandag werd bij een inval in Vianen ook de zus van Ridouan Taghi aangehouden

Ridouan Taghi gaf zich meteen over

De politie in Dubai bedacht op basis van de informatie een plan voor de arrestatie van Taghi. Toen ze de villa binnendrongen, vonden ze de crimineel in de woning.. Hij bood geen verzet bij zijn arrestatie en gaf zich meteen over, aldus de politiechef. Een Aziatische vriendin die in de villa was, werd ook opgepakt.

Volgens Al Jallaf zal Taghi aan Nederland worden uitgeleverd, alleen is de vraag hoe lang dat gaat duren. Hij zegt dat er geen uitleveringsverzoeken zijn van andere landen, al zou Marokko mogelijk ook geïnteresseerd kunnen zijn.

Lees ook: Een overzicht van de wrede misdaden waarvan wordt Taghi verdacht

Taghi wordt in het Noord-Afrikaanse land verdacht van betrokkenheid bij een vergismoord, waardoor de zoon van een bekende rechter om het leven kwam. Marokko heeft in tegenstelling tot Nederland wel een uitleveringsverdrag met de Verenigde Arabische Emiraten, waar Dubai onder valt.

Tekst: Redactie/ANP
Foto: Pixabay/ANP