112

Lichaam vermiste surfer Mathijs gevonden in haven Scheveningen

Het lichaam dat vanochtend werd gevonden bij het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen werd gevonden, is van de vermiste surfer Mathijs uit Delft. Dat bevestigt de politie aan Hart van Nederland.

Lees ook: Lichaam gevonden in haven van Scheveningen, mogelijk van vermiste surfer Mathijs

Donderdagochtend spotten twee wandelaars een stoffelijk overschot tussen de rotsblokken bij het Noordelijk Havenhoofd. Hulpdiensten werden gewaarschuwd, waarna het lichaam werd geborgen. Na identificatie bleek het inderdaad om de 23-jarige surfer Mathijs uit Delft te zijn.

Surfdrama in Scheveningen

Mathijs kwam samen met vier andere surfers om het leven tijdens een surfdrama in Scheveningen. De watersporters werden waarschijnlijk verrast door een grote hoeveelheid schuim op zee. Het schuim eiste hun leven. Twee van hen bezweken nog diezelfde aan hun verwondingen nadat ze op de kant waren gehaald. De lichamen van twee anderen werden een dag later geborgen.

Het lichaam van surfer Mathijs werd niet gevonden. De afgelopen weken vonden diverse zoekacties plaats. Onder meer drones, duikers en sonars werden ingezet bij de zoekacties, maar zonder resultaat.

Lees ook: Vermiste surfer Mathijs ondanks drones en sonar nog niet gevonden

Op 24 mei vond een wandelaar een aangespoeld lichaam op het strand van Wassenaar. Even werd gedacht dat het om Mathijs ging, maar ook nu bleek het loos alarm.

Later meer.