Ruim honderd mensen lopen mee in stille tocht voor doodgestoken Alice (15)

Ruim honderd mensen hebben vrijdagavond in Rotterdam meegelopen in de stille tocht voor de 15-jarige Alice. De tiener werd woensdag doodgestoken in een woning. Een meisje (16) zit vast voor de steekpartij.

De tocht begon om 18.45 uur op het Marconiplein, in het westen van de havenstad. De deelnemers liepen vanaf daar naar het huis aan de Mathenesserdijk waar Alice woensdagavond werd doodgestoken.

Lees ook: Schiedamse sportschool rouwt om doodgestoken Alice: ‘Oneerlijk en machteloos’

‘Emotionele tocht’

Onder de aanwezigen waren familie en vrienden van het Schiedamse meisje. Zij waren gekleed in witte t-shirts met daarop een hart met een foto van Alice erin. Aan het einde van de tocht werden bij de deur van de woning witte rozen gelegd en werd er gezongen en gebeden in het Portugees.

Alice was van Braziliaanse afkomst en kwam zes jaar geleden naar Nederland. Veel mensen uit de Braziliaanse gemeenschap waren aanwezig om hun steun te betuigen aan de nabestaanden. Volgens Hart van Nederland-verslaggever Esther Monsma waren veel deelnemers aan de stille tocht emotioneel en werd er veel gehuild.

Lees ook: 16-jarig meisje blijft langer vastzitten voor doodsteken van Alice

Twee dagen na de fatale steekpartij is nog onduidelijk wat de toedracht is geweest. Het meisje dat opgepakt werd na de dramatische gebeurtenis blijft nog zeker veertien dagen langer vastzitten. Ze wordt verdacht van moord dan wel doodslag.

Redactie/ANP