Gezondheid

Sportscholen zijn er klaar mee en willen graag 'corona-proof' weer open

Sportscholen zijn klaar met de coronamaatregelen. Ze zijn al weken dicht, terwijl ze zelf vinden dat sporten op anderhalve meter heel goed kan. Ook leden staan te trappelen om weer te beginnen.

Lees in ons liveblog het laatste coronanieuws

Met een paginagrote advertentie in een landelijke krant vraagt de fitnessbranche maandag aandacht voor hun benarde situatie. Ze vinden het oneerlijk dat ze over één kam geschoren worden met de horeca en willen weer open. Ze zijn ervan overtuigd dat ze hun sportscholen kunnen aanpassen.

Hart onder de riem

In Hazerswoude-Rijndijk hebben de leden van sportschool Sport2BFit een hartverwarmende, digitale groet gemaakt voor hun coaches. De eigenaren van de sportschool kregen dit ‘hart onder de riem’ maandag te zien.

Lees ook: Sportscholen bijna kopje onder door corona

Ze waren enorm onder de indruk. “Het komt echt binnen, maar dit is zo leuk”, vertelt een van de eigenaren. “Om nu een lege club te hebben, een plek waar je je normaal zo hard voor inzet, dat is echt zwaar.”

Corona-proof

Bestuurslid Richard van Riel van de Vereniging van Exclusieve Sportcentra begrijpt niet waarom fitness onder de horeca valt. “Sportscholen kunnen gewoon open en met gemak corona-proof gemaakt worden. Volgens ons is dat ook belangrijk. Juist nu moeten we met z’n allen fit en gezond blijven.”