Gezondheid

Sportscholen gaan bijna kopje onder door coronacrisis

Heel Nederland zucht onder de zware corona-maatregelen die het kabinet genomen heeft om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook sportscholen zijn zwaar getroffen door de plotselinge verplichte sluiting. Veel mensen zeggen hun lidmaatschap op.

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

Hoeveel sporters precies hun abonnement opzeggen, valt moeilijk te zeggen. De cijfers daarvan ontbreken. Maar het overkoepelende NL Actief wordt platgebeld door ongeruste ondernemers, vertelt de organisatie aan Hart van Nederland.

Ook Markus Torenstra kreeg direct na de toespraak van premier Mark Rutte vorige week al te maken met opzeggingen. De Amsterdamse sportschoolhouder zegt gelukkig ook veel steunbetuigingen te krijgen. Toch ziet hij om zich heen dat collega’s en personal trainers bijna kopje onder gaan.

Zoeken naar alternatieven

Met zijn jonge schoolgaande kinderen om zich heen in een lege sportschool probeert Torenstra er het beste ervan te maken. Via internet probeert hij zoveel mogelijk sporters te stimuleren om te blijven bewegen. Vooral online fitness en yoga wordt dankbaar over de hele wereld opgepakt.

Ook bij NL Actief zien ze dat er veel naar digitale alternatieven wordt gezocht. Verder probeert de organisatie haar leden te helpen met praktische ondersteuning, zoals informatie geven over het financiële steunpakket van het kabinet. Daarnaast worden er modelbrieven voor sporters gestuurd en juridische tips gegeven.