112

Dodelijk slachtoffer steekpartij Wageningen smeekte op Facebook om hulp: ‘Bel 112!’

Het dodelijke slachtoffer van de steekpartij in een woongroep in Wageningen riep via Facebook om hulp. Hij schreef onder andere: ‘Help, bel 112’ en ‘bel de politie, kom naar de Morel in Wageningen’.

Dat meldt Omroep Gelderland, op basis van informatie van de familie van de man. Het zou gaan om een Arnhemse bewoner van het beschermd wonen-project van halverwege de twintig.

Ondanks zijn pogingen om hulp te krijgen, kwam de man woensdagavond om het leven. Het is nog zeer onduidelijk wat de rol van deze man was bij de fatale steekpartij in Wageningen. Volgens de Gelderlander heeft de politie nog altijd niemand opgepakt en is er in het onderzoek ook niemand als verdachte aangemerkt. Dat laatste wil een politiewoordvoerder niet bevestigen aan Hart van Nederland.

Bij het drama raakten twee begeleiders van de woongroep gewond. Zij zijn sinds donderdagmiddag weer thuis en maken het naar omstandigheden redelijk goed.

‘Politie kwam pas na drie keer bellen’

Een buurvrouw vertelde donderdagochtend aan Hart van Nederland wat er gebeurde in Wageningen. “Ik hoorde iemand roepen: ‘Help! Bel de politie, bel 112!’ Het klonk als een noodkreet, dus ik ben gaan bellen”, vertelde ze. “Tien minuten later heb ik nog een keer gebeld, omdat er niemand kwam en ik iemand in wanhoop hoorde en glasgerinkel. Ik dacht: er gaat nu echt iets goed fout.”

Het ijzingwekkend tafereel, met geschreeuw dat door merg en been gaat, werd gefilmd door een andere buurtbewoner. Hij schetst een soortgelijk beeld en hoorde ook iemand schreeuwen. “Hij heeft een mes! Alles zit onder het bloed, kom snel”, riep iemand.

Lees ook: VIDEO: IJzingwekkende schreeuw om hulp na steekpartij

Een buurman stelt dat hem na het bellen van 112 werd gezegd dat er geen politieauto’s beschikbaar waren om te komen. De Rijksrecherche onderzoekt het handelen van de politie.

Foto: ANP