Misdaad

Gewonden steekpartij Wageningen weer thuis

De twee mensen die woensdagavond gewond raakten bij een steekpartij in een pand voor beschermd wonen aan de Morel in Wageningen zijn weer thuis. Ze maken het naar omstandigheden redelijk goed.

Dat heeft een woordvoerder van burgemeester Geert van Rumund van Wageningen donderdag laten weten. Volgens de Regionale Instelling Beschermd Wonen (RIBW) Arnhem & Veluwe Vallei gaat het om twee begeleiders uit het huis.

Bij het steekincident kwam een bewoner om het leven. De twee begeleiders werden met steekwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Lees ook: Buren moesten drie keer 112 bellen na dodelijke steekpartij Wageningen

Reactie burgemeester

Van Rumund: “Ik betreur zeer wat er is gebeurd en leef mee met de slachtoffers en hun familie. Er is veel aandacht en zorg voor de slachtoffers, bewoners en medewerkers van de zorginstelling.”

De gemeente Wageningen en de Regionale Instelling Beschermd Wonen (RIBW) Arnhem & Veluwe Vallei houden donderdag een bijeenkomst voor buurtbewoners. Van Rumund zegt er begrip voor te hebben dat er vragen en zorgen zijn bij omwonenden.

Een woordvoerder van RIBW laat weten dat het naar omstandigheden goed gaat met de gewonde begeleiders. De organisatie heeft externe hulp ingehaald om ze bij te staan.

ANP/redactie