112

Buren moesten drie keer 112 bellen na dodelijke steekpartij Wageningen

Het alarmnummer 112 moest volgens buren drie keer worden gebeld na de dodelijke steekpartij die woensdagavond plaatsvond in Wageningen. Een buurman vertelt aan Hart van Nederland dat er geen politieauto’s beschikbaar waren.

De buurman stelt dat hij na het bellen van 112 door werd verbonden met de politie in Wageningen. Waarna iemand hem uiteindelijk vertelde: ‘We hebben geen politieauto’s beschikbaar’. De buren zeggen om 20:20, 20:30 en uiteindelijk 20:40 112 te hebben gebeld.

De politie heeft naar aanleiding van de opmerkingen van de buren een onderzoek ingesteld. “Het is opvallend dat dit door de buren wordt gezegd, deze berichten lezen wij ook in de media. Als wij zo’n signaal krijgen, willen we weten hoe het is verlopen. Hoe ons eigen optreden is geweest.”

Wat gebeurde er tijdens de dodelijke steekpartij?

Bij de steekpartij, die rond 20:15 plaatsvond in een begeleid-wonenproject aan de Morel, vielen een dode en twee gewonden. De Gelderlander meldde dat een bewoner twee begeleiders aanviel met een mes. Het derde slachtoffer zou mogelijk een andere bewoner zijn. De dader zou zijn aangehouden en weggevoerd.