Dieren

Schapenboer Jos is woest na 43 doodgebeten schapen: 'Die wolf en ik kunnen in Nederland niet samenzijn'

De wolf die rond de Bommelerwaard in Gelderland rondsluipt, blijft een spoor van dood en verderf aanrichten. Schapenboer Jos Verhulst uit Ammerzoden raakte in een week tijd maar liefst 43 schapen kwijt. “Nederland moet durven kiezen!”

De wolf sloeg binnen een paar dagen drie keer toe. Jos is het dan ook spuugzat en wil dat de overheid snel met maatregelen komt, vertelt hij aan Hart van Nederland. Voortaan houdt de schapenboer zijn dieren maar thuis. “Die wolf en ik als schapenboer kunnen in Nederland niet samenzijn”, briest hij.

Lees ook: Kwart van schapenkudde doodgebeten in Hedikhuizen, dader onbekend

‘Wolf naar Artis’

De provincie bood Jos en zijn collega-schapenhouders elektrische afrastering aan, maar dit vindt hij niet realistisch. “Bij die grote percelen van twintig hectare is het niet mogelijk om ze af te rasteren.”

De houder ziet daarom liever dat de wolf zelf wordt ingesloten. “Zet er een goede afrastering omheen.” Of, wat Jos betreft, “gaat die wolf gaat maar naar Artis of Beekse Bergen. Dan kan heel Nederland hem zien.” Het wilde dier heeft volgens de boer “niet het recht om mijn schapen op te komen vreten”.

Lees ook: Vier hooglanders doodgebeten bij Someren, valt de wolf nu ook runderen aan?