Politiek

Rutte spreekt critici coronabeleid aan: ‘Er is niet één waarheid’

Premier Mark Rutte begon zijn persconferentie met een speciale oproep aan mensen die kritisch zijn op het beleid. “Het is volkomen logisch dat mensen na een half jaar van beperkingen zelf op onderzoek uitgaan. Of dat mensen vanuit hun eigen discipline iets vinden over wat virologen of medici ons adviseren en wat wij als Kabinet besluiten,” zei de premier dinsdag.

“Iedereen mag vragen stellen bij wat we als kabinet doen en iedereen mag kritiek hebben”, aldus Rutte. “Het zou gek zijn als dat niet zou gebeuren. Dat brengt ons verder en daar staan we open voor.”

Lees ook: Disco’s blijven dicht: bekijk hier alle coronamaatregelen uit de persconferentie

Digitale ontmoeting

Het kabinet vindt het naar zijn zeggen belangrijk in gesprek te gaan met Nederlanders over het beleid en de aanpak van het coronavirus. Premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge willen een “digitale ontmoeting” organiseren zodat “iedereen die vragen heeft deze kan stellen”.

“Ik zeg er bij, we kunnen niet om de cijfers heen,” aldus Rutte. Maar er is volgens hem “niet één waarheid over de beste manier om met de gevolgen van corona om te gaan”. Daarom praat het kabinet ook met deskundigen buiten het Outbreak Management Team (OMT), dat advies geeft over de bestrijding van het virus zelf.

Lees ook: Check hier hoeveel nieuwe coronabesmettingen er zijn in jouw gemeente

Redactie/ANP