Geen vakantiegeld voor ruim half miljoen Nederlanders

Honderdduizenden Nederlanders krijgen dit jaar geen vakantiegeld van hun werkgever vanwege de coronacrisis. Ongeveer 11 procent van de werkenden heeft geen idee of het vakantiegeld wordt uitgekeerd, zo blijkt uit onderzoek van werknemersvakbond CNV.

De vakbond lanceert om die reden het Meldpunt Vakantiegeld. Werkenden die geen vakantiegeld ontvangen of maar een deel daarvan krijgen uitgekeerd, kunnen zich daar melden. Het aantal mensen dat sowieso niets krijgt, ongeveer 8 procent, noemt CNV “zeer hoog”.

Ruim half miljoen werkenden geen vakantiegeld

“Omgerekend gaat het om meer dan een half miljoen werkenden die geen vakantiegeld krijgen. Vakantiegeld is echter een wettelijk recht”, zegt Piet Fortuin, voorzitter van het CNV.

Lees ook: Nederlanders willen geen salaris of vakantiegeld inleveren in coronatijd

“We begrijpen dat veel ondernemers in zwaar weer verkeren. Maar het eenzijdig inhouden van het vakantiegeld kan niet zomaar. Zeker niet omdat veel ondernemers nu overheidssteun krijgen om de salarissen door te betalen”, aldus de vakbondsman.

Meldpunt Vakantiegeld

Met het meldpunt wil de vakbond gedupeerden helpen en adviseren. Fortuin: “We willen daarom heel werkend Nederland oproepen om zich bij ons te melden als ze geen vakantiegeld krijgen. Vakantiegeld inhouden kan alleen in overleg met de werknemer.”

Lees ook: Nederlanders gebruiken vakantiegeld in tijden van corona voor spaarpot 

Met bedrijven die geen vakantiegeld uitbetalen wil het CNV in gesprek. Ook een gang naar de rechter wordt niet uitgesloten. “Zeker bij bedrijven waar geen sprake van omzetverlies blijkt te zijn, of een andere gegronde reden om het vakantiegeld uit te stellen. Dan gaan we over tot steviger middelen”, stelt Fortuin.

Blijf alert

Daarnaast roept het CNV alle werkenden op om daarnaast alert te blijven. Fortuin: “Het brengen van een loonoffer, wat het inleveren van vakantiegeld is, is een zwaar middel. Het heeft ook consequenties voor je WW-uitkering. Check daarom goed bij je werkgever of er echt geen andere oplossing is.”

ANP / Redactie