Misdaad

'Pascal P. liet stiefdochters elf jaar lang verkrachten voor geld', zoon Justin wist al die tijd van niets

Vrijdag begint de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen de 47-jarige Pascal P. en zijn vriendin Tanja D. (44). Zij zouden elf jaar lang de dochters van Tanja D. tegen betaling hebben laten misbruiken. Pascals zoon Justin wist al die tijd van niets, vertelt hij aan Hart van Nederland.

Het kindermisbruik begon in 2008 in het piepkleine dorpje Waterlandkerkje bij de Nederlands-Belgische grens en liep door tot 2019. In juni vorig jaar stormde een arrestatieteam het huis van Pascal P. binnen en pakte hem op. Ook zijn vriendin Tanja D. werd gearresteerd. Het stel wordt verdacht van kinderporno, verkrachting, ontucht en uitbuiting van de twee dochters van Tanja D. en een vriendinnetje.

Lees ook: Wouter (34) als kind misbruikt door eigen vader: ‘Er staan krassen op mijn ziel’

Pascal P. leidde dubbelleven

De arrestatie van de garagehouder ging destijds als een lopend vuurtje door het Zeeuwse dorpje en is daar nog altijd onderwerp van gesprek. Hart van Nederland sprak met Justin, de 20-jarige zoon van Pascal P. Hij wist al die jaren niets van het dubbelleven dat zijn vader leidde.

“Op de bewuste dag lag ik te slapen toen een arrestatieteam om 6.00 uur met veel kabaal ons huis binnenviel”, blik hij terug. “Mijn moeder en ik moesten naar een aparte ruimte en ons hele huis werd doorzocht. Toen we hoorden waar hij van verdacht werd schrokken we enorm.”

‘Wij wisten van niets’

Justin en zijn moeder horen in de weken daarna steeds meer verhalen. “Mensen uit de buurt vertelden ineens dat ze hem weleens hadden gezien met een andere vrouw en jonge kinderen”, vertelt de zoon. “Mijn vader leidde een compleet dubbelleven en wij wisten van niets.”

Pascal P. had een buitenechtelijke relatie met Tanja D., zo bleek. Haar twee dochtertjes – nu 15 en 20 jaar oud – zouden gedrogeerd zijn met slaappillen, drugs en alcohol en vervolgens misbruikt door hun stiefvader.

Lees ook: Buurt Roden verbijsterd na seksueel misbruik op klaarlichte dag: ‘Ze wilde gewoon spelen’

Het stel wordt er ook van verdacht de meisjes aan andere mannen te hebben verhuurd. Zo zou een van de slachtoffertjes betaalde seks hebben gehad op parkeerplaatsen langs de snelweg en in Belgische parenclubs. Daarnaast zou Tanja D. ook een kind met Pascal P. willen krijgen, zodat ze ‘jong konden beginnen’.

‘Ik vertrouwde hem’

Het gezin van Pascal P. wist al die tijd niets van die andere vrouw en de jonge meisjes. “Ik kon het niet geloven toen ik het hoorde. Ik heb er nooit iets van gemerkt, ik vertrouwde hem”, vertelt Justin met een brok in zijn keel. “Hij kwam weleens laat thuis, maar dan dachten we gewoon dat hij aan het werk was.”

Inmiddels heeft hij al het contact met zijn vader verbroken. “Hij heeft vreselijke dingen gedaan en ik vind dan ook dat hij een zware straf moet krijgen.” Justin heeft het autobedrijf overgenomen en probeert verder te gaan met zijn leven. “Ik wil het naast me neer te leggen. Je moet door.”

De advocaat van Pascal P. wil voor de aankomende zitting op vrijdag niet inhoudelijk ingaan op vragen van Hart van Nederland.

Redactie/ANP