Dieren

Utrechters schrikken van ontsnapte Amerikaanse rattenslang: wie is er één kwijt?

Van een afstandje leek het een beetje op een oranje tuinslang, maar het ging toch om een echt exemplaar: buurtbewoners vonden zondagavond een Amerikaanse korenslang op een boom aan de Merwedekade in de Utrechtse Rivierenwijk.

Het is altijd even schrikken als je zo’n slang tegenkomt, ook de vinders van deze slang schrokken zich een hoedje. Volgens de wijkagent hebben de buurtbewoners vervolgens wel “dapper gehandeld”. Ze wisten de beestje te vangen en over te dragen aan de politie.

En dat deden ze zonder te weten of het dier giftig is. Gelukkig voor de slangenvangers was dat niet het geval en liep de bizarre vondst af met een s(l)isser. De slang is overgebracht naar een reptielenopvang in de buurt.

Lees ook: Bewoner Papendrecht schrikt wakker van slang in bed

Op zoek naar eigenaar

De politie heeft nog geen idee van wie de slang is en waarom het reptiel een ommetje aan het maken was. Getuigen of de eigenaar kunnen zich melden bij de politie. ”Mocht u iemand kennen die een slang kwijt is, dan vernemen wij dat graag”, laat de wijkagent op social media weten.

View this post on Instagram

Afgelopen avond hadden we een wel hele bijzondere wandelaar op de Merwedekade… Een Amerikaanse rattenslang 🐍 was de wijk aan het verkennen, tot grote schrik van bewoners. Verschillende wijkbewoners waren hierop dapper en hebben het mooie beestje gevangen en aan ons overgedragen. De slang is door ons vervolgens overgedragen aan de reptielenopvang. Het bleek achteraf geen giftige 🐍 te zijn, waardoor het afliep met een sisser😉 Mocht u iemand kennen die een slang kwijt is, dan vernemen wij dat graag! U kunt het melden via 0900-8844 of via politie.nl Foto credits: wijkbewoners #slang #rattenslang #030 #rivierenwijk #utrechtzuid #politie #wijkagenten #instacop #liefbeestje

A post shared by Wijkagenten William&Sebastiaan (@wijkagent_dichtrivier) on

Meester in ontsnappen

De rode rattenslang is een beweeglijke wurgslang die in allerlei kleuren voorkomt. Volwassen exemplaren kunnen tussen meter en anderhalve meter lang worden. Het dier komt oorspronkelijk uit het zuiden en zuidoosten van de Verenigde Staten.

Lees ook: Jongen rijdt wilde slang aan tijdens ritje in rodelbaan

Ze houden van klimmen (zoals in het politiebericht duidelijke te zien is) en zijn vooral ‘s avonds en ‘s nachts actief. Ze voeden zich voornamelijk met ratten, muizen en andere kleine dieren. Volgens het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren is het dier ook een “meester in ontsnappen”.

Beeld: Politie