112

Politie zoekt naar grijze Mazda in onderzoek naar dood Tamar (14)

Bij het onderzoek naar het dodelijke ongeluk in Zuiderwoude, waarbij vorige maand het 14-jarige meisje Tamar uit Marken waarschijnlijk werd aangereden door iemand die daarna doorreed, is de politie op zoek naar informatie over een grijze Mazda 3.

Deze auto is te zien op camerabeelden die in de nacht van het ongeluk zijn gemaakt. Tamar werd op zaterdag 25 juli rond 04.00 op de Waterlandse Zeedijk in Zuiderwoude gevonden. De Mazda 3 is gebouwd tussen 2010 en 2014 en heeft witte kentekenplaten. Het kenteken is niet te lezen. Daarom weet de politie niet uit welk land de auto komt.

Lees ook: Laatste auto in onderzoek naar dood Tamar (14) terug bij eigenaar

Twee personen gezocht

Op de camerabeelden is verder te zien hoe de Mazda aankomt op de parkeerplaats aan de Kruisbaakweg op Marken. Ruim twee uur later kijken twee personen een tijd naar de voorkant van de grijze Mazda 3. De politie komt graag in contact met deze twee personen en roept hen op om zich te melden bij de politie.

Lees ook: Tientallen tips binnengekomen over doodgereden Tamar

Tijdens het onderzoek zijn in de berm langs de Waterlandse Zeedijk een aantal voorwerpen gevonden waarvan de recherche op dit moment niet weet wat ze zijn. Het gaat om een zwart dopje, een stukje kunststof met een groen streepje en een stukje kunststof met een rood streepje. De politie wil graag weten om wat voor voorwerpen het gaat en waar ze voor gebruikt worden.

Tekst: ANP
Beeld: Politie