Gezondheid

Politie biedt lhbt’ers les in zelfverdediging aan

Politienetwerk Roze in Blauw slaat de handen ineen met lhbt-sportvereniging Het Tijgertje voor een weerbaarheidsprogramma voor lhbt’ers in Nederland. Zo willen zij helpen het veiligheidsgevoel van de groep te vergroten.

Lees ook: Huisarrest voor Amsterdamse jongen die homostel bedreigde

In 24 steden zullen er lessen in zelfbescherming en training in omgaan met discriminatie aangeboden worden, op kosten van het ministerie van Justitie en Veiligheid, vertelt Jan Martijn Stout, voorzitter van Roze in Blauw in Noord-Holland, aan Shownieuws.

Sportvereniging Het Tijgertje biedt al sinds 1982 les in zelfverdediging aan, waarbij het versterken van het zelfvertrouwen centraal staat. Dit project zal nu grootser worden opgepakt onder de noemer ‘Overal Jezelf Kunnen Zijn’. De uiteindelijke brede uitrol van het weerbaarheidsprogramma, zal plaatsvinden zodra het coronavirus onder controle is.

Belediging van homostel in Amsterdam

Het lanceren van dit programma komt vlak na het nieuws dat een homostel in Amsterdam is bespuugd, uitgescholden en bedreigd. Het stel liep eerste paasdag hand in hand over straat en kon rekenen op scheldwoorden als ‘kankerhomo’. Nadat het stel een video van de scheldkanonnade online zette, meldde zich een dag later een 15-jarige jongen op het politiebureau.

Lees ook: Uitgescholden homostel reageert geschokt op YouTube-interview met 15-jarige verdachte

De jongen is aangehouden op verdenking van belediging van het stel en heeft twee weken huisarrest gekregen voor een ander strafbaar feit waarvoor hij tijdelijk op vrije voeten was. De politie is nog op zoek naar andere betrokkenen.