Misdaad

Huisarrest voor Amsterdamse jongen die homostel bedreigde

De jongen van vijftien die maandag is aangehouden voor het beledigen van een homokoppel in Amsterdam is weer thuis. De rechtbank heeft hem dinsdag huisarrest met strikte voorwaarden opgelegd voor een eerder strafbaar feit waarvoor hij tijdelijk op vrije voeten was.

De officier van justitie heeft besloten hem te dagvaarden op verdenking van groepsdiscriminatie en belediging. Een zittingsdatum voor de zaak is nog niet bekend.

Lees ook: Homostel in Amsterdam uitgescholden en bespuugd, belager gefilmd

De 15-jarige verdachte stond dinsdag voor de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam. Die besloot een eerder voorarrest te hervatten omdat de verdachte zich niet aan de voorwaarden heeft gehouden.

Lees ook: Jongen (15) die homostel beledigde in Amsterdam is bekende van de politie

Advocaat Sébas Diekstra, die de twee belaagde mannen bijstaat, laat weten nog niets te hebben vernomen over de vrijlating van de verdachte. “Als een verdachte wordt vrijgelaten onder voorwaarden, zou je verwachten dat de slachtoffers daarover worden ingelicht. Zeker in een zaak als deze. Dat blijkt helaas niet het geval.”

De politie is nog op zoek naar een aantal andere jongens, die onder andere verdacht worden van het bespugen van de twee slachtoffers. Het homokoppel heeft aangifte gedaan.

ANP