112

Harde explosie in woning Rotterdam: 'Alsof er een bom naar beneden pleurde'

De Jagthuisstraat in Rotterdam werd maandagochtend vroeg opgeschrikt door een explosie in een portiekwoning. Het pand werd vorige week ook beschoten. Een buurman, wiens tuin grenst aan de woning in kwestie, staat “een beetje te shaken”.

“Ik heb nog nooit zoiets gehoord, het was echt alsof er een bom naar beneden pleurde”, vertelt hij aangeslagen aan Hart van Nederland. “Ik kan ook niet meer slapen. Ik moet werken maar ik ben best wel geschrokken, moet ik eerlijk zeggen.”

Lees ook: Explosie bij woning in Rotterdam, huis werd eerder ook al beschoten

Aanhoudingen

Twee mensen zijn inmiddels aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie, vertelt een woordvoerder van de politie. “Er is door getuigen een auto gezien die vlak na de knal is weggereden. Die auto hebben we kunnen traceren in Amsterdam en die is staande gehouden en de twee inzittenden van deze auto zijn aangehouden.”

Lees ook: Het is weer raak in Rotterdam: meerdere kogels afgevuurd op woonhuis

Of de ontploffing verband houdt met de eerdere beschieting, wordt onderzocht. “Het ligt voor de hand, maar voordat we dat als een feit kunnen constateren, hebben we echt nog wat extra onderzoek nodig”, aldus de woordvoerder.

Update:

De politie meldt maandagmiddag dat de twee verdachten worden verhoord. Het gaat om een 21-jarige man en een 20-jarige vrouw uit Amsterdam. Voor het onderzoek zijn maandag twee woningen in de hoofdstad doorzocht.

Het duo zit vast vanwege hun betrokkenheid bij de reeks geweldsincidenten van afgelopen week. Sinds vrijdag doet een groot opsporingsteam van de politie onderzoek naar de verschillende schietpartijen op de Frits Ruysstraat, Potgieterstraat, Van Galenstraat, Mathenesserdijk en Jagthuisstraat, allen in Rotterdam. Dit opsporingsteam buigt zich ook over de explosie van maandagmorgen.

Er worden in de omgeving van de Jagthuisstraat mobiele camera’s geplaatst en de politie zal zichtbaar en onzichtbaar aanwezig zijn.