Gezondheid

Nederlanders in Vietnam zitten in 'militair kamp' met andere coronaverdachten

De 25 Nederlanders en twee Belgen die in quarantaine zitten in Vietnam, zijn weggestopt in een armoedig hotel. “Het ziet eruit als een militair kamp”, zegt Tom Baars. Zijn ouders zitten vast in het hotel.

Een leeg gebouw, geen handdoeken, eten en drinken wordt extern gehaald en pas sinds enkele uren is er internet. Volgens Baars lijkt het hotel waarin zijn ouders zijn weggestopt niet meer in gebruik te zijn als hotel.

Slecht hotel

Reisorganisatie Kras Reizen vindt het hotel niet geschikt en wil de Nederlanders er weghalen. Een woordvoerder stelt ook dat de aanvoer van eten benedenmaats is. Dat ontkent Baars. “Ze krijgen voldoende eten en drinken.”

In het gebouw, in de buurt van de plaats Hoi An, komen continu nieuwe groepen aan waarvan iemand mogelijk het coronavirus heeft opgelopen. “Buiten staan mensen met beschermingspakken aan en er hangen rode linten”, vertelden de ouders van Baars.

Lees ook: Nederlanders gevangen in Vietnamees hotel: ‘Kakkerlakken en muizenpoep in bed’

Vlucht met coronavirus

De 25 Nederlanders zaten op een vlucht waarop iemand zat die mogelijk besmet is met het coronavirus. Met de ouders van Tom Baars gaat het naar omstandigheden goed, laat Baars weten aan Hart van Nederland. “Ze zijn wel bang dat ze er twee weken moeten blijven en dat ze niet weg mogen, ook al is de uitslag van de test negatief.”

Dinsdag is de groep getest op het coronavirus. De uitslag komt waarschijnlijk op donderdag. Geen van de Nederlanders zou klachten hebben.

Lees ook: Groep Nederlanders in quarantaine in hotel Vietnam