Gezondheid

Groep van 25 Nederlanders in quarantaine in hotel Vietnam

In Vietnam zijn 25 Nederlandse reizigers en twee Belgen door de lokale overheid in quarantaine geplaatst. Ze zitten in een hotel in de buurt van Hoi An, in het midden van het land. Reisorganisatie Kras Reizen vindt dat hotel ongeschikt.

De Nederlanders zaten op een vlucht waarop iemand zat die mogelijk besmet is met het coronavirus. De lokale autoriteiten houden de groep in isolatie totdat de uitslag van de afgenomen test er is. Die wordt donderdag verwacht.

“We zijn, samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de situatie nauwlettend aan het volgen en we willen zo snel mogelijk duidelijkheid voor onze gasten”, aldus een woordvoerder van de reisorganisatie.

Zorgelijke situatie

Kras Reizen vindt het hotel niet goed, omdat het erg eenvoudig is. “Daarnaast is de aanvoer van eten niet goed. Het hotel wordt bewaakt dus we zijn bang dat we de reizigers er niet uit kunnen krijgen voordat de uitslag van de afgenomen test binnen is. We vinden het zorgelijk”, aldus de woordvoerder.

Een man wiens ouders in het hotel in isolatie zitten, laat op sociale media weten dat zijn ouders genoeg eten en drinken krijgen.

Lees ook: Alle besmettingen met het coronavirus in Nederland (kaart)

Alle Nederlanders en de twee Belgen zijn onderdeel van een groepsreis door Vietnam.