Gezondheid

Ad en zijn vrouw Marijke 'leven in onzekerheid' in coronahotel Tenerife

Een droomvakantie op het Canarische eiland Tenerife is door het nieuwe coronavirus voor duizend gasten van het H10 Costa Adeje Palace-hotel veranderd in een nachtmerrie. Twee weken lang mag niemand het hotel meer in of uit.

De vakantiegangers zijn dinsdag op hun hotelkamers in quarantaine geplaatst, nadat er meerdere Italiaanse gasten besmet bleken te zijn met het coronavirus. In het hotel zitten ook 23 Nederlanders vast, tien meer dan eerder werd gedacht. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben ze geen coronavirus.

Brief onder de deur

Onder hen zijn ook de Ad en zijn vrouw Marijke uit Breda. Het stel was lekker aan het genieten van hun vakantie toen er plotseling een brief onder de deur van hun hotelkamer werd geschoven, vertelt de 79-jarige Ad aan Hart van Nederland.

Lees ook: Joke verblijft pal naast corona-hotel op Tenerife: ‘Voor hetzelfde geld hebben wij het ook’

“In de brief stond dat we veertien dagen lang ons appartement niet meer mochten verlaten in verband met gezondheidsrisico’s”, legt de toerist uit. “We konden dus geen kant meer uit.”

‘Geen kip op de gang’

“Ik ben er stiekem even tussenuit geknepen om te kijken of ik iemand tegen kon komen om meer informatie te krijgen.” Alleen kwam Ad niemand meer tegen. “Er zitten hier duizend mensen in het hotel, maar er liep geen kip meer op de gang. Er was niemand meer te bekennen.”

Volgens de Bredanaar werd er pas ‘s avonds eten rondgebracht door het hotelpersoneel. Een uur later stonden er drie vrouwen met mondkapjes op voor de deur.

Thermometer op hoofd

Een van hen blijkt een arts te zijn en ze zet direct een thermometer op het voorhoofd van de Nederlanders zet. “Twee minuten lang moesten we blijven staan. Daarna haalde ze het apparaatje weg en stak ze haar duim omhoog dat het in orde was.” Ad en zijn vrouw bleken niet besmet.

Het stel krijgt uit handen van de andere vrouwen een set mondkapjes en een thermometer zodat ze hun lichaamstemperatuur in de gaten kunnen houden.

Lees ook: ’13 Nederlanders in corona-hotel Tenerife niet besmet met virus’

“We zijn blij dat we niet besmet zijn”, zegt Ad. “Maar als je hier twee dagen binnen zit, ga je je vervelen en nadenken van: het zal toch niet zijn?’ Het stel leeft in onzekerheid, maar de vele berichtjes van familie en vrienden zijn een hart onder de riem. “Dat geeft de burger moed!”