Gezondheid

Joke verblijft pal naast corona-hotel op Tenerife: 'Voor hetzelfde geld hebben wij het ook'

Joke Bronkhorst is met haar gezin op vakantie op Tenerife. Het H10 Costa Adeje Palace Hotel, waar dinsdag een besmetting met het coronavirus is geconstateerd, ligt bij haar hotel om de hoek. “Wat ik begrepen heb, is dat het hotel afgesloten is en er politieagenten staan”, vertelt ze tegen Hart van Nederland.

In het hotel waar Joke en haar gezin verblijven is het coronavirus het gesprek van de dag. “Je hoort niks anders om je heen. Ik kan zelf geen Duits, maar het woord ‘coronavirus’ hoor je wel veel vallen hier.” Toch wordt vanuit het hotel niks communiceert over het virus, dat plotseling zo dichtbij de kop heeft opgestoken. “Totaal niet. Daar horen we helemaal niks over.”

In het getroffen hotel bij het gezin om de hoek verblijven op dit moment zo’n duizend gasten. Die zullen daar nog zeker twee weken in quarantaine moeten blijven. De angst dat het virus zich verder zal verspreiden zit er dan ook goed in bij het gezin. “Je weet niet of ze buiten hebben gelopen of langs zee en hebben gehoest. Voor hetzelfde geld hebben wij het ook”, zegt Joke.

Lees ook: Zeker 13 Nederlanders vast in hotel op Tenerife na besmetting Italiaan coronavirus

De omgeving verkennen of een dagje aan het strand zitten er de komende tijd dan ook niet in. “Ik ga niet zoveel naar buiten toe natuurlijk. Gewoon lekker bij het zwembad zitten,” zegt Joke.

Lekker vakantie vieren

Joke en haar gezin zijn afgelopen vrijdag aangekomen op het Canarische eiland. Als alles volgens schema verloopt, vertrekken ze vrijdag weer terug naar Nederland. “Ik hoop dat het een beetje bij dat hotel blijft en dat ze het oplossen, zodat wij de laatste paar dagen nog lekker vakantie kunnen vieren en vrijdag gewoon naar huis kunnen.”