112

Moeder overleden Tamar doet emotionele oproep in zoektocht dader: 'Dit gun je haar niet'

De moeder van Tamar, het 14-jarige meisje uit Marken dat zaterdagochtend dood in de berm van de Zeedijk in Zuiderwoude werd gevonden, roept de bestuurder van de auto die vermoedelijk haar dochter heeft aangereden op zich te melden. Die oproep doet ze dinsdagavond in de talkshow Op1.

“Er is nog veel onzekerheid. Ik weet niet wat er in haar hoofd zat. Ik denk dat de dader, of degene die in de auto zat de beste antwoorden heeft. Ik doe een oproep aan de bestuurder zich te melden omdat ik rechtvaardigheid wil voor Tamar”, vertelt moeder Trijntje in het praatprogramma. “Ze was heel zachtaardig en lief en is nu in de berm achtergelaten als een beest. Dit gun je haar niet. Degene die in de auto zat leeft nu misschien met wrok en degene die heeft geen leven meer. Ik kan het Tamar niet meer vragen. Kom over de brug.”

Lees ook: Verwondingen overleden Tamar (14) uit Marken vrijwel zeker door ongeluk

Tamar is waarschijnlijk aangereden

De politie ondersteunt de moeder in haar oproep en deed ook al eerder een oproep aan de bestuurder van het voertuig om zich te melden. Dinsdag maakte de politie bekend dat het letsel dat heeft geleid tot haar dood hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt is door het verkeersongeluk. De tiener is waarschijnlijk aangereden, waarop de bestuurder is doorgereden.

Het slachtoffer werd zaterdagochtend vroeg door de politie gevonden in de berm langs de Zeedijk in Zuiderwoude. De politie doet nog onderzoek naar vier auto’s die eerder in beslag zijn genomen en verse schade hadden. De eigenaren van de voertuigen uit Uitdam en Marken zijn gehoord, maar er is nog geen verdachte.

Lees ook: Inmiddels vier auto’s in beslag genomen na dood meisje (14) in Zuiderwoude

Vermissing

Het meisje verliet zaterdag om 01.00 uur ‘s nachts haar ouderlijk huis en nadat melding was gedaan van haar vermissing trof de politie haar rond 04.00 uur dood aan. Op de dijk trof de politie remsporen aan. Het is nog altijd onduidelijk wat er precies is gebeurd.

De politie vraagt mensen die het meisje die nacht nog hebben gezien contact op te nemen om een goed beeld te krijgen van wat er met haar is gebeurd, waar ze is geweest en met wie ze heeft gesproken.

Tekst: ANP
Beeld: screenshot Op1