112

Loshangend deel metro Spijkenisse weer op de grond

Het overhangende deel van het metrostel in Spijkenisse staat inmiddels weer op de grond. Het metrostel wordt nu op een dieplader gehesen en afgevoerd naar de Waalhaven in Rotterdam waar het wordt onderzocht door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Het metrostel hing sinds zondagnacht tien meter boven de grond op een kunstwerk in de vorm van een grote walvisstaart. Het voertuig kwam daar terecht nadat het door het stootblok schoot. De brandweer en een kraanbedrijf hebben het voorste gedeelte van het metrostel dinsdag rond 17.30 uur losgemaakt en daarna naar beneden getakeld.

Lees ook: Doorgeschoten metro Spijkenisse trekt veel ramptoeristen: ‘Hoe krijg je het voor elkaar?’

Het optillen duurde wat langer dan verwacht omdat er aan de onderkant van het metrostel meer verwrongen staal zat dan gedacht. Daardoor konden de specialisten er minder goed bij. Enkele stukken vielen in het water bij de metrobaan toen de wagon een stukje werd opgehesen.

Zwarte doos

Het metrostel wordt nu onderzocht door Inspectie Leefomgeving en Transport. In de voorste wagon zit de zwarte doos van het metrostel. Woensdag worden de werkzaamheden in Spijkenisse hervat, aldus RijnmondVeilig.