112

Metro ramt door stootblok in Spijkenisse, hangt tien meter boven de grond

Op een metrostation in Spijkenisse is in de nacht van zondag op maandag een metro door een stootblok geschoten. Het toestel is daarna gedeeltelijk van het viaduct gereden en hangt nu een meter of tien boven de grond.

Het ongeluk gebeurde op station De Akkers, eindpunt van de Rotterdamse metro. Rond 0.30 uur reed de metro aan het einde van de laatste rit door stootblok. De voorkant van het toestel is daarna van het spoor gereden en op de bovenkant van een kunstwerk van een walvisstaart terechtgekomen. Daar bungelt het op ongeveer tien meter hoogte boven het Componistenpad.

Bestuurder niet gewond

Op het moment van het ongeluk zaten er geen passagiers in de metro. De metrobestuurder kon zelfstandig uit de metro komen en is niet gewond geraakt. De bestuurder is meegenomen voor verhoor, wat volgens de politie standaard gebeurd bij een groot ongeluk.

Lees ook: Hardhandige aanhouding op metrostation Rotterdam: boa houdt man in nekklem

Volgens het Rotterdamse ov-bedrijf RET is er veel schade aan het voertuig en aan het spoor. Hulpdiensten zijn nog druk bezig met de berging. De veiligheidsregio verwacht dat die ingewikkelde klus nog de hele dag zal duren. Het metroverkeer ondervindt geen hinder en rijdt volgens de normale dienstregeling.

Hoe de metro door het stootblok heeft kunnen rijden is niet nog niet duidelijk. De politie onderzoekt het ongeluk.

Tekst: Redactie/ANP
Beeld: Video Duivestein