Gezondheid

Jongste (29) van Brabantse broers op ic overleden aan coronavirus

De jongste van de twee broers uit het Brabantse Beek en Donk die op de intensive care lagen, is bezweken aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Guus (29) overleed dinsdagochtend in het Erasmus MC in Rotterdam.

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

Guus lag sinds anderhalve week op in de intensive care en werd in een kunstmatige coma gehouden. Zijn broer Bram (31) was ook besmet met het coronavirus en was al een week eerder opgenomen. Ook hij lag ook op de afdeling intensieve zorg, maar ontwaakte afgelopen weekend uit zijn kunstmatige coma.

Kerngezonde broers

Eerder sprak Hart van Nederland met Cathelijne, de vriendin van Bram. Ze vertelde toen dat de twee broers geen onderliggende gezondheidsklachten hadden. “Het is een nachtmerrie, een ver-van-je-bed-show, je verwacht het niet. En nu in één gezin twee kerngezonde broers.”

Lees ook: Jonge en kerngezonde broers Bram en Guus liggen nu op de ic met corona

Bram was met Cathelijne en hun vijf maanden oude kindje half maart nog op vakantie op het Spaanse eiland Tenerife, maar na thuiskomst werd de Brabander ziek. Hij belandde dus zelfs op de intensive care, waar hij een paar dagen geleden weer is ontwaakt. Voor zijn jongere broer Guus mocht de hulp uiteindelijk niet meer baten.