Misdaad

'Valiumverkrachter' Johan S. ontkent verkrachting: 'Ik heb dit niet gedaan'

Johan S., ook wel de valiumverkrachter genoemd, ontkent in alle toonaarden dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan een verkrachting in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten in handen van Hart van Nederland.

De man uit Sassenheim ontkent verantwoordelijk te zijn voor de verkrachting van een 32-jarige vrouw deze kerst. Hij zou een verdovend middel in haar drankje hebben gedaan en haar hebben verkracht. “Ik heb dit niet gedaan en ik ben van slag”, is te lezen in het document. Hij kreeg toestemming zijn proces in vrijheid af te wachten. “Als jullie mij onder huisarrest plaatsen zal ik jullie vertrouwen niet beschamen”, zei S.

Bewijs vernietigen

Volgens de aanklager is er veel bewijs voor de gruwelijke verkrachting. Zo hebben artsen ernstige verwondingen rondom de geslachtsdelen van het slachtoffer gevonden. Vanwege de brute aard van de verkrachting vond de aanklager dat S. in hechtenis moest worden genomen. Ook verklaarden agenten dat S. de deur niet direct opendeed in een poging bewijs te vernietigen op de plaats delict.

De Bulgaarse rechtbank vond dat er voldoende reden is om te geloven dat S. de vrouw verkracht heeft. Toch mag hij zijn proces thuis afwachten omdat hij in Bulgarije woont en werkt. De Nederlander heeft daarom huisarrest gekregen en moet in de buurt van zijn woonadres in Bulgarije blijven.

‘Valiumverkrachter’

In 2006 werd S. in Nederland bekend als de ‘valiumverkrachter’. Hij zou zijn slachtoffers met valium hebben bedwelmd voordat hij zich aan hen vergreep. De serieverkrachter vluchtte na de verkrachtingen aanvankelijk naar Brazilië, maar werd daar opgepakt en uitgeleverd aan Nederland.

Lees ook: Video: Bulgaarse barman serveerde Johan S. en zijn date op avond van verkrachting

In 2010 kreeg hij een celstraf van vijf jaar en acht maanden opgelegd door de Nederlandse rechter.

Meerdere landen ontvlucht

Na zijn vervroegde vrijlating dook S. in 2014 op in Oost-Europa, in Polen. Daar werd hij herkend door twee vrouwen. Zij waarschuwden de politie, maar de Nederlander ontvluchtte het land voordat er vragen gesteld konden worden.

Lees ook: ‘Valiumverkrachter’ Johan S. al jaren op de vlucht door Europa

Datzelfde jaar sloeg hij toe in Malta. Hij werd er door een vriendin beschuldigd van meerdere verkrachtingen in slechts een paar maanden. In november 2014 moest hij voor de Maltese rechter verschijnen, maar hij bleek spoorloos. De serieverkrachter was vertrokken naar Spanje.