Weer & Verkeer

Hittegolf morgen van start, duurt mogelijk 9 dagen

De hittegolf die woensdag van start gaat, zou zomaar eens een flinke poos kunnen gaan duren. Voor er überhaupt sprake is van een hittegolf moet het minstens vijf dagen achter elkaar minstens 25 graden worden, waarvan drie dagen minstens tropisch warm. Maar als we naar de modellen kijken, wordt dat aantal dagen mogelijk bijna verdubbeld.

Dat meldt Weer.nl. Woensdag overstijgt het kwik naar verwachting voor het eerst boven de 25 graden. Donderdag stijgt de temperatuur verder door naar 30 graden. Zondag zou al gesproken kunnen worden van een officiële hittegolf. Regionaal zou de hittegolf overigens al eerder een feit kunnen zijn. Met name in het zuiden van het land wordt het écht warm.

Lees ook: Trek die bikini maar uit de kast, want het wordt WARM

Acht tropische dagen

Veel hittegolven zijn na de vijf ‘verplichte’ warme dagen afgelopen, maar de aanstaande zou flink wat langer kunnen duren. Weer.nl stelt dat de komende hittegolf in De Bilt negen dagen kunnen gaan duren. Tot 14 augustus blijft het zomers tot tropisch warm.

In het zuiden is het vanaf morgen al tropisch warm en dat blijft het tot en met 12 augustus. Jazeker, het zuiden heeft maar liefst 8 tropische dagen voor de boeg. De maximumtemperatuur schommelt rond de 35 graden, maar zaterdag zou het plaatselijk zelfs 37 graden kunnen worden.

Lees ook: Zo houd je het hoofd koel tijdens de aankomende plaknacht