112

Herdenking voor doodgestoken Alice (15) in Rotterdam: 'Samen vechten voor gerechtigheid'

In Rotterdam wordt vrijdagavond een herdenking gehouden voor de 15-jarige Alice die woensdag door een ander meisje werd doodgestoken. Deelnemers wordt opgeroepen om witte rozen mee te nemen.

De politie kreeg woensdagavond rond 20.15 uur een melding van een steekpartij in een woning aan de Mathenesserdijk. Daar vonden agenten de neergestoken Alice en begonnen meteen met reanimeren. De hulp kwam echter te laat en het meisje overleed ter plekke aan haar verwondingen. Een 16-jarig meisje werd aangehouden als verdachte.

Lees ook: Meisje (15) doodgestoken in woning Rotterdam, 16-jarig meisje aangehouden

De fatale steekpartij gebeurde in het huis van de verdachte. Een buurman zegt tegen Hart van Nederland dat hij herrie hoorde boven zich. “Heel veel herrie. Achteraf hoorde ik dat er iemand is vermoord boven, met een mes.” Wat er precies voorafging aan het incident is een dag later nog onduidelijk.

‘Familie totaal terneergeslagen’

In de oproep voor de herdenking op sociale media staat dat de familie van het jonge slachtoffer “totaal terneergeslagen” is door de dramatische gebeurtenis. “Alice was een jonge, mooie, lieve vrolijke en intelligente tiener en woensdag is zij op een laffe manier om het leven gebracht door haar klasgenoot,” valt te lezen.

Lees ook: Schiedamse sportschool rouwt om doodgestoken Alice: ‘Oneerlijk en machteloos’

De organisatoren vragen uit naam van haar familie “om samen te komen en samen te vechten voor gerechtigheid”. De herdenking wordt vanaf 18.45 uur gehouden op het Marconiplein, in het westen van de havenstad. Er wordt opgeroepen om witte rozen en kaarten neer te leggen op de plek.

Verder wordt benadrukt dat de coronaregels vanzelfsprekend ook gelden op de plek van de herdenking. Mensen wordt daarom verzocht om anderhalve meter afstand te houden en een mondkapje te dragen.

Beeld: Video Duivestein