Politiek

Grapperhaus vindt zichzelf nog geloofwaardig na 'corona-ophef' rond bruiloft

Minister Ferd Grapperhaus vindt dat hij nog steeds geloofwaardig kan optreden als baas van het ministerie van Justitie en Veiligheid, die erop toeziet dat de coronaregels worden nageleefd. De coronaregels werden afgelopen zaterdag tijdens zijn huwelijk met voeten getreden. Gasten hielden niet altijd genoeg afstand, zo is te zien op foto’s.

Lees ook: Grapperhaus over coronaregels tijdens bruiloft: ‘We hebben gezegd: mensen, let op’

Hij zei voor het begin van de ministerraad dat “Nederland heeft kunnen zien dat ik op mijn eigen huwelijk echt mijn best heb gedaan aan de regels te voldoen”. Dat het niet helemaal is gelukt, spijt hem. De kwestie is donderdag al in de ministerraad aan de orde geweest.

Uit onderzoek van Hart van Nederland blijkt dat een derde van de Nederlanders vindt dat Grapperhaus moet opstappen als gevolg van de ophef. “Ronduit schandalig wat deze meneer zich denkt te permitteren, nadat ons land al maanden onder vuur staat met zijn regeltjes en adviezen! Wegwezen!”, aldus een deelnemer. Anderen zijn gematigder: “Het blijkt warempel een mens te zijn.”

Lees ook: Een derde van Nederlanders vindt dat Grapperhaus moet aftreden

Alle maatregelen genomen

Ook staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid), die het huwelijk voltrok, vindt dat Grapperhaus nog als minister geloofwaardig is. “Alle maatregelen zijn genomen om te zorgen dat de 1,5 meter afstand gehouden kon worden.” Het is volgens haar ook “lastig” om het de hele tijd goed te laten gaan.

Voor vicepremier en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid is met de spijtbetuiging van zijn partijgenoot Grapperhaus de zaak afgedaan. “Ferd is zeer geloofwaardig.”

ANP