Gezondheid

Deel van gesloten hal Bazaar in Beverwijk mag weer open

Een deel van De Bazaar in Beverwijk mag zaterdag weer open. Afgelopen zondag werden een paar hallen van de overdekte markt ontruimd omdat het niet mogelijk bleek om er anderhalve meter afstand te houden.

De hallen 30 tot en met 33 gesloten werden zondag een half uur voor sluitingstijd ontruimd. Het bleek niet mogelijk voor bezoekers om voldoende afstand van elkaar te houden, waarop ze werden gevraagd om de hallen te verlaten. De ontruiming verliep zonder problemen.

Lees ook: Hallen Beverwijkse Bazaar half uur voor sluitingstijd ontruimd

‘Sluiting was noodzakelijk’

“De sluiting van de vier hallen vinden we noodzakelijk om volksgezondheidsproblemen te voorkomen”, legde burgemeester Martijn Smit van Beverwijk het besluit daarna uit. “Alle maatregelen zijn erop gericht verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Volgens Smit was er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat bezoekers van De Bazaar op veilige afstand van elkaar konden blijven. “Als dat op bepaalde locaties uiteindelijk niet lukt, kunnen we als bestuur niet anders dan besluiten die te sluiten”, stelde hij.

Lees ook: Mondkapjes in Beverwijkse Bazaar: ‘We willen geen risico nemen’

Andere hallen blijven dicht

De sluiting van de hallen zou aanvankelijk twee weken gelden, maar nu is besloten dat het noordelijke deel van hal 30 zaterdag weer open mag. Dat heeft de plaatsvervangend voorzitter van de veiligheidsregio besloten na overleg met burgemeester Smit. Het drukker bezochte zuidelijke deel van hal 30 blijft voorlopig wel dicht, net als hal 31 tot en met 33.

ANP