112

Bazaar Beverwijk half uur voor sluitingstijd ontruimd om coronamaatregelen

Handhavers van de gemeente Beverwijk hebben met ondersteuning van de politie zondag aan het begin van de avond hallen 30 tot en met 33 van De Bazaar in Beverwijk ontruimd, omdat het onmogelijk bleek daar anderhalve meter afstand te houden. Aan bezoekers werd gevraagd de hallen te verlaten.

De ontruiming van de hallen verliep zonder problemen. De maatregel om de vier hallen dicht te houden, geldt voor twee weken.

Half uur voor sluitingstijd

De gemeente Beverwijk en de veiligheidsregio Kennemerland wilden niet eerder ingrijpen, omdat bezoekers aan De Bazaar mogelijk naar andere hallen zouden uitwijken, waardoor daar gezondheidsrisico’s zouden ontstaan doordat mensen geen anderhalve meter afstand van elkaar zouden kunnen houden. Vandaar dat werd besloten een half uur voor sluitingstijd van De Bazaar met de ontruiming te beginnen.

“De sluiting van de vier hallen van De Bazaar vinden we noodzakelijk om volksgezondheidsproblemen te voorkomen,” aldus burgemeester Martijn Smit van Beverwijk. “Alle maatregelen zijn erop gericht verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Er is alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat bezoekers op veilige afstand van elkaar kunnen blijven. Als dat op bepaalde locaties uiteindelijk niet lukt, kunnen we als bestuur niet anders dan besluiten die te sluiten.”

Overvallen

Al voor de ontruiming liet de Bazaar weten zich overvallen te voelen door het besluit de hallen te ontruimen, vooral ook omdat er vrijdag nog overleg heeft plaatsgevonden met de voorzitter van de veiligheidsregio en de locoburgemeester van Beverwijk. De Bazaar liet weten tal van maatregelen te hebben genomen om bezoekersstromen te doseren. Ook is het verplicht een mondkapje te dragen.

Lees ook: Mondkapjes in Beverwijkse Bazaar: ‘We willen geen risico nemen’

Door de sluiting worden honderden ondernemers getroffen, zei de directeur van de Bazaar.

ANP