Misdaad

Doodgestoken Bilal (20) werd vastgehouden terwijl er op hem werd ingestoken

De 20-jarige Bilal Aydin die in december werd doodgestoken in Den Haag, kon geen kant op. Hij werd vastgehouden terwijl er op hem werd ingestoken. Dat maakt de politie bekend.

Meerdere personen zijn na de steekpartij de wijk Schipperskwartier in gevlucht. De politie onderzoekt of een eerdere ruzie bij de Haagse Hogeschool de aanleiding kan zijn geweest voor de fatale steekpartij.

In de dagen na het dodelijke incident heeft de politie vier verdachten aangehouden. Twee van hen, beiden 19 jaar oud, zitten nog vast. Een derde verdachte, een 16-jarige jongen uit Den Haag, werd dinsdag aangehouden.

Lees ook: Voetbalteam eert Bilal: ‘Ik hoor mijn ouders iedere nacht huilen’

De politie weet dat meer mensen getuige zijn geweest dan zich hebben gemeld. Dat is voor de familie van het slachtoffer heel moeilijk te accepteren. De politie doet een beroep op getuigen om zich te melden.

Emotioneel afscheid Bilal

Afgelopen weekend namens vrienden en familie op indrukwekkende wijze afscheid van Bilal. Zaterdag waren ruim tweeduizend mensen aanwezig voor een herdenkingstocht. Vanaf Bilal’s voetbalclub H.V.V Laakkwartier ging de stoet naar de Goudriaankade, de plek waar Bilal zo tragisch om het leven kwam. Er werd veel gehuild en gebeden. De plaats zelf was bezaaid met bloemen.

Zondag speelde het elftal van Bilal voor het eerst sinds zijn dood weer een wedstrijd. Ook daar kwamen veel mensen op af. Vlak voor de wedstrijd wordt er 1 minuut stilte gehouden. Rondom de wedstrijd wordt vuurwerk afgestoken door vrienden van Bilal. Ook zijn familie is aanwezig.

Tekst gaat verder onder de video

De 20-jarige Bilal werd op 21 december op straat doodgestoken. Volgens zijn familie kreeg Bilal die avond een telefoontje van zijn neefje, dat hij werd lastiggevallen door een groepje jongens. Bilal rende naar hem toe om te helpen. Ter plekke werd hij al snel neergestoken, hij overleed ter plaatse.

ANP/Redactie