Misdaad

Voetbalteam eert doodgestoken Bilal Aydin: 'Hoor mijn ouders iedere nacht huilen'

Het voetbalteam van de doodgestoken Haagse Bilal Aydin speelt vandaag de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Ze missen hun geliefde medespeler enorm en om hem te eren was er vanmiddag een speciaal moment waarbij ook de familie en bekenden van Bilal bij aanwezig waren.

De 20-jarige Bilal werd in december op straat doodgestoken. Het is voor veel mensen nog steeds niet te bevatten dat hij er niet meer is. “Ik denk dat het niet eens te beschrijven is hoe hard het aankomt”, zegt een van de voormalige teamgenoten van Bilal. “Ik zag het drie of vier keer in de week en nu kom je op de club en weet je dat hij niet meer komt.”

Er zijn veel mensen afgekomen op de eerste wedstrijd na de winterstop, die in het teken staat van Bilal. Vlak voor de wedstrijd wordt er nog 1 minuut stilte gehouden. “Het is niet te beschrijven”, vertelt een andere teamgenoot van Bilal. “Ik zit vol met rillingen, mijn gedachten liggen alleen bij Bilal. Vandaag ga ik me 100 procent inzetten, zoals Bilal ook altijd deed op het veld.”

‘Ik hoor mijn ouders iedere nacht huilen’

Rondom de wedstrijd wordt vuurwerk afgestoken door vrienden van Bilal. Ook zijn familie is aanwezig. Sinds de zinloze dood van Bilal gaat het slecht met hen. “Mijn ouders zijn er kapot van”, zegt Bilal’s broer Volkan. “Ik hoor ze iedere nacht huilen.”

Ook Volkan zelf kan nog niet bevatten dat zijn broer er niet meer is. “Ik wacht nog steeds op zijn smsje. Dat hij stuurt: broer, kom we gaan wat eten of zo. Ik mis hem gewoon enorm. Een gouden jongen met een gouden hart.”

Tekst gaat verder onder de video

De voetbalclub heeft op deze beladen dag een mooi cadeau voor Bilal’s ouders. Ze krijgen een ingelijst voetbalshirt dat gedragen is door hem. Zijn moeder is zichtbaar geëmotioneerd als ze het shirt in ontvangst neemt.

Lees ook: ‘Bilal was een voorbeeld voor iedereen’

Bilal Aydin doodgestoken

Op 21 december van vorig jaar sloeg het noodlot toe voor Bilal. De Hagenaar kreeg doe avond een telefoontje van zijn neefje, dat hij wordt lastiggevallen door een groepje jongens. Hij rent naar hem toe om hem te helpen. Daar wordt hij al snel neergestoken, en hij overlijdt ter plaatse.

Er zitten twee personen in voorarrest voor deze zaak. De politie is nog steeds op zoek naar mensen die meer over deze zaak weten. Daarom hebben ze afgelopen vrijdag borden langs de velden van H.V.V. Laakkwartier geplaatst met daarop een getuigenoproep. Wie contact wil opnemen met de politie, die kan dat doen via 0900 – 6070. Anoniem is ook mogelijk: 0800 – 7000.