Misdaad

Indrukwekkend afscheid van doodgestoken Bilal: 'Hij was een voorbeeld voor iedereen'

Familie, vrienden en buurtbewoners hebben zaterdagmiddag op zeer emotionele wijze afscheid van Bilal in Laakkwartier. De twintigjarige jongeman kwam vorige week zaterdag om het leven als gevolg van een steekpartij. Een 19-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij.

Ruim tweeduizend mensen waren aanwezig voor bij het afscheid van de voetballer van H.V.V Laakkwartier. Na een gebed op het hoofdveld van de club ging de stoet naar de Goudriaankade, de plek waar Bilal zo tragisch om het leven kwam. Er werd veel gehuild en gebeden. De plaats zelf was bezaaid met bloemen.

Zijn neef zegt tegen Hart van Nederland dat Bilal een voorbeeld voor iedereen was. “Daarom zijn hier zoveel mensen”, zegt hij geëmotioneerd. Voorzitter Ron Jansen van H.V.V Laakkwartier zegt dat Bilal erg belangrijk was voor de voetbalclub. “Hij was altijd aanwezig, was een doelpuntenmaker, geliefd bij de spelers en supporters. Een groot gemis.”

Lees ook: Slachtoffer van steekpartij Den Haag is jonge voetballer Bilal (20)

Jongen van de club

De jonge Bilal was volgens de club een echte Laakkwartier-jongen, die al sinds zijn negende aangesloten was bij de club. Hij doorliep alle jeugdselecties en debuteerde op zijn 17de bij het eerste elftal. ”We zullen hem zowel buiten als binnen de lijnen gaan missen en in herinnering blijven zijn vriendelijke handdruk en mooie doelpunten”, liet de club eerder al weten.

De politie hield eerder vier mannen aan, waarvan er nog een verdachte vastzit. De andere drie mannen zijn vrijgelaten en worden op dit moment niet verdacht van betrokkenheid bij het steekincident.