Gezondheid

Dodental coronavirus in Nederland loopt op: vierde persoon overleden

Opnieuw is er iemand overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Daarmee zijn er in ons land in totaal vier mensen overleden aan de ziekte.

Het gaat om een bejaarde vrouw uit het Brabantse Goirle, bevestigt de gemeente aan Hart van Nederland. De ziekte werd zondag bij de vrouw vastgesteld, ze overleed maandag.

In de gemeente Goirle zijn tot nu toe vier besmettingen vastgesteld. Het slachtoffer dat is overleden verbleef in woonzorgcomplex De Guldenakker. Het woonzorgcomplex laat weten het overlijden van deze vrouw te betreuren en mee te leven met de nabestaanden. “De bewoners worden, in samenspraak met de GGD, nauwlettend in de gaten gehouden en als er aanleiding is verder onderzocht.”

Afgelopen zondag werd bekend dat een 86-jarige man in het Brabantse Uden en een 82-jarige man in Sittard-Geleen aan de ziekte zijn bezweken. Beiden hadden ernstige onderliggende medische problemen. Vrijdag overleed in een Rotterdams ziekenhuis een man van 86 die het virus had opgelopen.

321 besmettingen

Gezondheidsorganisatie RIVM meldde vandaag dat er 56 nieuwe besmettingen met het virus in Nederland zijn, waarmee het totaal op 321 komt.

Bekijk op de kaart: Alle besmettingen met het coronavirus in Nederland

De afgelopen dagen zijn er veel nieuwe gevallen in Noord-Brabant gemeld. Het RIVM is daarom een onderzoek gestart naar de verspreiding van het coronavirus in die provincie. De gezondheidsorganisatie vraagt aan inwoners om bij milde klachten als verkoudheid, hoesten of koorts thuis te blijven.

Redactie/ANP