Gezondheid

Tweede én derde corona-dode in Nederland

In Nederland zijn opnieuw twee mensen overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Dat melden het RIVM en minister Bruno Bruins zondagmiddag.

Beiden hadden ernstige onderliggende medische problemen. Het gaat om een  86-jarige man die opgenomen was in het Bernhoven Ziekenhuis te Uden en een 82-jarige man uit het Zuyderland Medisch Centrum in Sittard/Geleen. Wat de besmettingsbron van deze patiënten is, is in onderzoek.

Lees ook: Toch negatief reisadvies voor Noord-Italië

Vrijdag werd de eerste corona-dode in Nederland bekendgemaakt: een 86-jarige patiënt was dezelfde dag in het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam bezweken aan de gevolgen van een infectie met het coronavirus. De man was eerder opgenomen vanwege klachten aan de urinewegen en bleek later besmet te zijn met het coronavirus.

265 besmettingen

Het RIVM meldt zondag 77 nieuwe gevallen van het coronavirus in Nederland. Het totaal komt daarmee op 265. Volgens het RIVM zijn 144 van hen in het buitenland geweest.

Minstens 74 personen zijn in Nederland besmet geraakt. Bij de overige 47 wordt nog onderzocht waar zij het virus hebben opgelopen. Het grootste deel van de patiënten zit in thuisisolatie. Tot dusver zijn er 36 patiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Bekijk op de kaart: Alle besmettingen met het coronavirus in Nederland

De afgelopen dagen zijn er veel nieuwe gevallen in Noord-Brabant gemeld. Het RIVM is daarom een onderzoek gestart naar de verspreiding van het coronavirus in die provincie. De gezondheidsorganisatie vraagt aan inwoners om bij milde klachten als verkoudheid, hoesten of koorts thuis te blijven.

Redactie/ANP