Gezondheid

Coronapatiënt Sehraz (16) en broer zamelen geld in voor slachtoffers van de crisis

De 16-jarige Sehraz uit Breda was kerngezond, maar werd geveld door het coronavirus. Zijn kansen waren fifty-fifty, hij lag tien dagen in een kunstmatige coma, maar sinds eind maart is hij weer thuis. Hij start nu samen met zijn broer een crowdfundingsactie om anderen te helpen in deze moeilijke tijd.

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

“Wij als familie zijn getroffen door het virus en weten als geen ander hoe moeilijk het is”, aldus broer Babor. “Maar we konden wel aan onze levensbehoeften en middelen komen. Er zijn mensen die niet voldoende inkomen hebben om deze tijden goed door te komen.”

Daarom zamelen de broers geld in voor mensen die worden getroffen door de coronacrisis. Ze gaan daarmee voedselpakketten, handschoenen, mondkapjes en andere benodigde producten doneren. “Iedereen was er voor ons in deze moeilijke tijden en nu is het aan ons om de rest ook te gaan helpen.”

Lees ook: Sehraz (16) weer thuis nadat hij in coma lag op IC

Sehraz maakt het goed

Met de 16-jarige Sehraz gaat het naar omstandigheden goed. “Hij kan alleen niet zoveel doen, nu. Hij heeft ongeveer 40 procent van de energie die hij voor zijn ic-opname had”, aldus Babor.

Wil je Sehraz en Babor helpen met hun crowdfunding voor mensen in nood? Dat kan via deze website. Het doel is om 20.000 euro op te halen.