Opmerkelijk

Boze campinghouder plaatst 'benzinepomp' sanitair uit protest tegen coronabeleid

Campinghouder Jeroen Slager uit het Overijsselse Balkbrug is boos. Hij loopt een hoop inkomsten mis doordat zijn gasten geen gebruik mogen maken van het sanitair. Onterecht, vindt hij en daarom bedacht hij een ludieke actie.

Volg ons liveblog voor het belangrijkste nieuws over het coronavirus in Nederland

Het sanitair op campings mag vanaf 1 juli weer open. Maar tot die tijd kunnen mensen zonder eigen douche en toilet dus niet op Jeroens camping terecht.

Benzinepomp op camping

“Ik heb een benzinepomp naast mijn toiletgebouw gezet”, vertelt de eigenaar van camping Het Reestdal aan Hart van Nederland. Klanten van bijvoorbeeld benzinestations mogen namelijk wel gebruik maken van het toilet tijdens hun bezoek.

“Het is geen oplossing van het probleem, maar ik wil het wel graag onder de aandacht brengen.” Jeroen heeft geen echte benzinepomp laten bouwen, hij gebruikt een jukebox, waar ook geluid uit komt.

‘Hoop papierwerk’

Toch hoopt de campinghouder niet dat premier Mark Rutte dinsdagavond aankondigt dat de campings eerder open mogen. “Dat zou mosterd na de maaltijd zijn.” Het is volgens hem nu te laat om nu nog in te grijpen.

“Ik kan niet alles in één keer opengooien, daar heb ik tijd voor nodig”, legt de ondernemers uit. Hij heeft nog een hoop papierwerk te doen. “Als ik bijvoorbeeld het buitenbad wil openstellen, moet ik een plan maken en negen A4’tjes inleveren bij de gemeente.”

Lees ook: Twentse campinghouder haalt woede Duitse gasten op de nek om ‘coronavouchers’

Jeroen verwacht dat het met de coronamaatregelen sowieso een raar seizoen wordt. “Zo verwacht ik bijvoorbeeld dat er vooral senioren komen in plaats van gezinnen.”